Wat is EPB-verslaggeving?

Architect Jan Debuyck - Wevelgem - EPB VerslaggevingHet is meer dan ooit belangrijk dat uw gebouw energiezuinig en energie-efficiënt is.

De overheid verplicht u daar ook toe. Sinds 2006 geldt in Vlaanderen de EPB-regelgeving (energieprestatie en binnenklimaatnormen). Om energieverspilling steeds harder te bestrijden, worden deze normen geregeld strenger. Tegen het jaar 2021 moet BEN gebouwd worden (bijna energieneutraal).

Voor alle nieuwbouw en voor verbouwingen die raken aan de buitenschil van een gebouw, moet een EPB-verslaggever worden aangeduid door de bouwheer. Die verslaggever moet de overheid melden welke maatregelen genomen werden om het energieverbruik te beperken.
Iemand kan maar als EPB-verslaggever erkend worden door de overheid als hij/zij architect of ingenieur is. Architect Jan Debuyck is erkend als EPB-verslaggever.

Het staat u als bouwheer vrij te kiezen wie de EPB-verslaggeving zal doen. Jan Debuyck biedt u deze dienst aan, voor die gebouwen waar hij optreedt als architect. Dit heeft als grote voordeel dat alles veel efficiënter kan worden georganiseerd, zonder tijdrovende en dus dure vergaderingen met andere partijen.

Jan Debuyck neemt de EPB-normering van bij de conceptfaze op in zijn ontwerpen. Op die manier bekomt u een energiezuinige woning, in overeenstemming met de normen. U komt dan ook in aanmerking voor de diverse subsidiesystemen. Bovendien neemt het wooncomfort van de woning toe, door goede isolatie tegen warmte, koude, tocht.

Neem contact om ook deze technische aspecten van uw bouwplannen te bespreken.

Back to Top